Egy subreddit miatt van kiakadva az egész Wall Street

A Gamestop egy Amerikai bolthálózat, ami Gamer dolgokat árult, játékokat, konzolokat, bármi, ami földi halandó számára érdekes lehet és úgy törte be magát a köztudatba, hogy kifejezetten humoros reklámokat csinált a Youtube hajnalán.

 

Viszont főleg a tavalyi évben egyre rosszabbul állt a szénájuk, azokat a híreket lehetett hallani, hogy egymás után zárnak be az üzleteik és, hogy anyagilag is egyre rosszabbul állnak, a mai digitális játékpiac, illetve a korona miatt.

Ez viszont a Wallstreetbet-et nem akadályozta meg, hogy vegyék a részvényeiket. A Wallstreetbet egy olyan Subreddit, ahol a felhasználók tippelnek, hogy melyik részvénynek fog feljebb menni az ára és ha más nem poénből is vesznek egy kis részesedést a cégekből és a Gamestop-nál is pont ugyanez történt. Ennek a Subredditnek majdnem 5.7 millió követője van és ezek közül sokan nem is voltak restek befektetni egy kisebb összeggel a fentebb említett cégbe, viszont ennek meg is volt a következménye.

A GameStop részesedések ára szinte az egekben van tavaly ilyenkor egy darabka a cégből 4,13$ volt (~1200 Forint) míg tegnap már 193,60$-ot (~54 000 Forint) ért. De persze ez a befektetőknek nem tetszik, mert a tőzsdén lehet arra is pénzt rakni, hogy az adott vállalat rosszabbul fog állni és aki erre tette vagyonát az most kifejezetten haragos a Redditezőkre.

Ti örültök az ilyen híreknek, vagy sajnáljátok azokat, akik ezen károsodtak meg?

 

 

 

📌 Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is:Nedix
💬 Hozzászólások:

   Gameagent.hu
   Logo
   Register New Account
   Jelszó emlékeztetō
   Compare items
   • Title (0)
   Compare