🧑‍🚀Starfield – Minden, amit eddig tudunk róla

A Starfield az elmúlt évek egyik legizgalmasabb címe. Egy hatalmas űrkutatós játék ötlete már a címről szóló első pletykák óta izgatja a játékosokat. Ráadásul a nyílt világú játékok abszolút mesterei, a Skyrim vagy a Fallout IV szerzői, a Bethesda fejlesztik. Ők 25 év után először adnak ki új univerzumot. Mit tudunk már a játékról?

Megjelenési dátum

Kezdjük azzal, amire mindenki türelmesen vár: a Starfield megjelenési dátumával. Todd Howard, a Bethesda egyik legismertebb arca azt állította, hogy a játék már 2018-ban játszható lesz. Akkor a Starfield eredeti megjelenési dátumát 2021-re tűzték ki, de a világban kialakult helyzet miatt még egy kicsit várnunk kell a játékra. A játék első hivatalos premierdátuma 2022. november 11. lett. Érdekesség, hogy ugyanezen a napon még 2011-ben jelent meg a Skyrim. Sajnos a stúdió májusban bejelentette, hogy a fejlesztőknek több időre van szükségük. Ennek eredményeképpen 2023 első felére tették át a premiert. Márciusban a Bethesda kijelentette, hogy a Starfield premierje nem az év első felében lesz. Ezúttal azonban elárulták az új és szerintünk végleges megjelenési dátumot. A játék 2023. szeptember 6-án fog megjelenni.

Todd Howard ráadásul azt ígérte, hogy a játékosok a június 11-én megrendezésre kerülő Starfield Direct eseményen mélyen belemerülhetnek a Starfieldbe.

A Bethesda által kiadott koncepciórajzon számos olyan helyszín látható, amelyet kalandjaink során meglátogatunk majd

A játék Xbox Series X/S-re és PC-re lesz elérhető, de a Starfield PS5-ös vagy más PlayStation-konzolra készülő verziójáról egyelőre nincs információ.

Trailer – több utalás, mint gondolnánk

Egyelőre nem sok információnk van a Starfield játékmenetéről. Minden, amit tudunk, az a játék általános helyszíne, műfaja és néhány, a trailerben látható részlet. De! A trailer annyira részletes, hogy sok játékos szerint sokkal több van benne, mint amit első ránézésre látunk. A játék fejlesztése több évig tartott, így több mint valószínű, hogy volt idő egy hatalmas projekt létrehozására. Mégis, mivel az előbb említett részletek közül sok nem sokkal többel kapcsolatos, mint találgatásokkal, várnunk kell, mielőtt megosztjuk őket, és meglátjuk, hogy valóban igazak-e.

Amennyire tudjuk, a Starfield helyszínei elég változatosnak és izgalmasnak tűnnek

A már megjelent trailerekből már láthatunk néhány helyszínt, valamint néhány információt a Bethesda csapatától. Volt alkalmunk bepillantani:

 • Akila City, amelyet elbarikádoztak, hogy a lakosok biztonságban legyenek az idegen erőkkel szemben,
 • New Atlantis, az Egyesült Gyarmatok fővárosa,
 • és Neon, az örömváros, ahol az Aurora nevű drog csak a határain belül legális.

Ha többet szeretnél megtudni a készülő játékról, nézd meg az Into the Starfield sorozatot, amely a következő hónapokban további epizódokból fog állni.

Hírek és előrejelzések

Mit várhatunk a Starfieldtől? A Bethesda szerint hasonló “DNS-sel” fog rendelkezni, mint a többi címük, de ettől függetlenül rengeteg új rendszert fogunk látni. Akkor feltételezhetjük, hogy a játék azt a minőségi tartalmat fogja képviselni, amiről a stúdió híres. Azt már tudjuk, hogy céljuk az volt, hogy az univerzumot a lehető legrealisztikusabbnak érezzék. Ez azt jelenti, hogy rengeteg részletre kitérnek, beleértve a történelmet, a művészetet, a szórakozást, az ételeket, sőt, még az esti meséket is, amiket a gyerekeiknek mesélnek. Ez még izgalmasabb, hiszen tudjuk, hogy a Bethesda a SpaceX-szel és magával Elon Muskkal is megvitatta az elképzeléseiket.


Megerősítették, hogy a világ mechanikája teljesen más lesz, de hasonlóságokat fogunk észrevenni a Bethesda korábbi kiadványaival. A játék első és harmadik személyű nézőpontból is játszható lesz. Ezért a játékstílust illetően szabad választási lehetőségre számíthatunk. A beszédrendszer az Oblivionhoz lehet hasonló – a Starfieldben többféle beszédlehetőség lesz, de egyiket sem tekintjük majd “helyesnek”.

Társak

A társas NPC-k mind a Fallout, mind a The Elder Scrolls franchise-ok figyelemre méltó jellemzői. Ezúttal a társak még befolyásosabbak lehetnek. Saját érzéseiket fogják kifejezni veled és a döntéseiddel kapcsolatban. Kommentálni fogják az aktuális helyszíneket vagy cselekedeteket, akárcsak egy valódi személy. Nagyon izgatottan várjuk, hogy ez a funkció valójában hogyan fog kinézni.

A Bethesda szerint a Starfield célja a “NASA-punk” művészeti stílus. Elég érdekesen hangzik, nem igaz?

Az egyik társsal már találkozhattunk is: VASCO-val, egy expedíciós robottal, aki azonnal beleszeret bájos, ellenállhatatlan személyiségébe. Ez a kétlábú, bionikus társ nem csak a terület felfedezésében segít majd, hanem védekező képességével a harcban is segítő kezet nyújt majd neked.

Frakciók

Igaz, hogy nagyon keveset tudunk a Starfield történetéről. Azt azonban már megerősítették, hogy a Bethesda játékaira jellemző módon különböző frakciókhoz csatlakozhatunk majd. Négy frakciót már most lelepleztek:

 • United Colonies, egy futurisztikus űrköztársaság,
 • Freestar Collective, amelynek tagjai a túlélésért küzdenek nap mint nap,
 • Ryujin Industries, egy űrvállalat,
 • Crimson Fleet, a fő gonosztevő frakció, amely űrkalózokból áll.

Az év játéka potenciál?

Mivel a Starfieldet már régóta várják, nyilván vegyes érzéseket kelt. Sok játékos már nagyon várja a megjelenést, de még mindig vannak olyanok, akik további késéseket és közepes minőséget jósolnak. Mégis, a Starfield az Elden Ring vagy a Tiny Tina’s Wonderlands mellett a kevés élharcos egyike az Év játéka díjért folyó versenyben. Egyelőre marad a várakozás, hogy mit hoz a jövő.

Remélhetőleg hamarosan több információt kapunk a Starfieldről

Rengeteg információ vár ránk a következő hónapokban. Ha többet szeretnél megtudni, a Starfield koncepciórajzokat és további híreket a hivatalos oldalon nézhetsz meg. Ne felejtsetek el visszatérni erre a blogbejegyzésre, mert frissíteni fogjuk, amint újabb információk válnak elérhetővé.

Kivánságlistához advaRemoved from wishlist 0
Starfield (PC)
Akció
1 év eltelt

Starfield (PC)

23.449 Ft
Starfield is a new sci-fi role-playing space game from the creators of Elder Scrolls Skyrim and Fallout 4. Discover an open world full of space travels and challenging missions! The title was developed and released by Bethesda Game Studios in 2022 for PC. See the latest project from the authors of the most popular RPGs in history and become enchanted by its absolutely beautiful setting. Story Welcome to the future! It is the time of groundbreaking discoveries, space conquests, and intergalactic conflicts. The recent war between the leading factions has resulted in an imbalance of the entire universe. Now, the faraway regions of the Milky Way hide many secrets that can be either delightful or deadly. Join Constellation - the organization responsible for exploring this part of the solar system and learning the history of humanity and its most hidden secrets. Gameplay Design a character in the extensive hero creator and become part of the rising legend. Starfield game is a single-player adventure with a story that will captivate you from the very first moment. Explore the open world, discover unknown worlds and meet the fascinating characters of this space plot about the fate of humanity in the galaxy. You'll soon discover that the galaxy's interests are ruled by various factions - including official trade organizations and social outcasts as well. Investigate their motives, complete tasks, and gain a well-deserved reputation to learn as much as possible. This game is also an inevitable battle against numerous enemies that will stand in your way. Use your unique skills and high-tech weapons to survive each encounter. As the game progresses, your character will develop, which will allow you to challenge even the mightiest opponents. Fight, negotiate, prove your worth, and this extraordinary adventure will take you where no man has gone before. This is Bethesda Starfield - the RPG space game we've all been waiting for! Key features Discover the world of the future from the creators of Fallout 4 and Skyrim. Create a character and join an organization exploring the galaxy. Get carried away by an addictive adventure and uncover the secrets of space. Explore, discover, and be amazed by impressive locations. Develop your combat skills and defeat the most powerful opponents.
Legolcsóbb ajánlat:g2a.com
📌 Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is:Gémertárs

Gémertárs

Üdv Gamertárs! Ez a blog annak érdekében jött létre, hogy egy helyre gyűjtsük a gamervilág legjobb játékait.

💬 Hozzászólások:

   Gameagent.hu
   Logo
   Register New Account
   Jelszó emlékeztetō
   Compare items
   • Title (0)
   Compare