Resident Evil 4 Remake: Új korszakba lép az ikonikus túlélőhorror

Újabb év, újabb remake? A felújított játékok száma sok játékost bosszant, de a Resident Evil 4 Remake talán 2023 egyik legjobb címe lesz. Mivel a premier egyre közelebb van, itt az ideje, hogy kielemezzük, mit hoz az új remake.

Újdonságok az RE4 Remake-ben

A Resident Evil 4 az egyik legjobb Resident Evil játék a sorozatban, és úgy tartják, hogy a valaha készült egyik legjobb túlélő horrorjáték. A remake azonban nem csak egy vizuálisan feljavított másolata lesz az eredeti címnek. Mivel a játék már majdnem 18 éves, néhány játékmenetbeli és narratív változtatásnak egyszerűen meg kell történnie. De hogy pontosan milyen változtatásokat hajtanak végre a Resident Evil 4 remake-ben?

Bár az RE4 egy elég innovatív játék volt, amikor megjelent, nem tagadható, hogy a technikai jellemzői nem öregedtek jól. A Capcom gondoskodott arról, hogy rengeteg új, kulcsfontosságú elemmel modernizálja az eredetit. A játékban például állítható kamerát és több finomítást is kap az irányítás. Ezek egészen forradalmiak: főhősünk, Leon S. Kennedy például célzás közben lőhet majd, guggolhat és oldalazhat is. Ezek a funkciók nem voltak jelen az eredeti játékban, így teljesen más érzésre és élményre számíthatunk játék közben.

Néhány bosszantóbb funkciót is eltávolítottak. A Quick-time események eltűntek, de a játékosok néhányukkal megváltozott, felfrissített formában fognak találkozni. Az NPC AI-t is javították, ami realisztikusabb játékmenetet tesz lehetővé.

Régi történet újra elmesélve

Kár lenne, ha a Resident Evil 4 Remake történetét a semmiből írnák meg. A korábbi remake-ek, mint például a Resident Evil 2, az eredeti történet nagy részét lefedték, néhány kiegészítéssel, mellékküldetések formájában. Mivel a régebbi Remake-ek elég jól sikerültek, a Capcom valószínűleg ragaszkodni fog ehhez a formulához.

Láthatjuk kedvenc karaktereinket, mint például Ada Wongot, és olyan ikonikus ellenségeket, mint Ramon Salazar. A hangvétel és a hangulat most még kísértetiesebb lesz, így van rá esély, hogy az egyik legjobb túlélőhorror játék még félelmetesebb lesz.

A fejlesztők azt ígérték, hogy a játék a veterán játékosok számára ismerős lesz, de teljesen felfrissül, hogy megfeleljen a modern szabványoknak. Több vágóképet is láthatunk majd, amelyek kibővítik az eredeti játékból ismert történetet.

Megjelenési dátum és platformok

Mikor jelenik meg a Resident Evil 4 Remake? A játékkal 2023. március 24-én játszhatunk majd. A játék minden fontosabb platformon elérhető lesz, így PC-n, PS4-en, PS5-ön és Xbox X|S-en is. Sőt, a készítők bejelentették a játék PSVR2 verzióját is, de a megjelenési dátumról még nincsenek részletek. A játék ingyenes DLC-ként fog megjelenni, de hogy ez egy teljes VR-játék lesz-e, vagy egy rövidebb virtuális valóságélmény, az még nem derült ki.

Trailer

Ha szeretnéd közelebbről megnézni a játék látványvilágát, ne felejtsd el megnézni a rendelkezésre álló trailereket. Láthatod, hogy a játék milyen remekül néz ki, és megmutatja, hogy a RE4 18 éve alatt milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül a videojáték-ipar. Ha részletesebb betekintést szeretnél nyerni a játékba, nézd meg a bővített játékmenet-videót, amely áttekintést nyújt az átdolgozott mechanikáról.

Az eredetiről

A Resident Evil 4 egy túlélő horrorjáték, amelyet a Capcom fejlesztett és adott ki 2005-ben. A Resident Evil franchise klasszikus része Leon S. Kennedy-t, egy rendőrtisztet követi, akinek küldetése az Egyesült Államok elnökének elrabolt lányának megmentése.

A játék intenzív hangulatú, ahogy Leon egy fertőzött falun navigál át, miközben ellenségek hordái követik, némelyikük emberi, némelyikük idegenszerű. A Resident Evil 4-ben rejtvényeket kell megoldanod, NPC-kkel kell interakcióba lépned. Különböző fegyvereket is kínál különböző képességekkel, amelyeket a játék során fejleszteni lehet.

A Resident Evil 4 a kritikusok által egyik legelismertebb Resident Evil játékként a harmadik személyű lövöldözős játékok forradalmasításáért dicsérik az innovatív irányítást és játékmechanikát. A Resident Evil 4 több mint 18 évvel az első megjelenése óta még mindig leköti a játékosok figyelmét, és magával ragadja őket magával ragadó történetével és izgalmas akciójeleneteivel. Az RE4 kötelező játék a Resident Evil rajongók számára, és kiváló bevezetés a Resident Evil-sorozatba az újonnan érkezőknek is. A Resident Evil 4 kiérdemelte a helyét a valaha készült egyik legjobb túlélőhorror-játékként.

Szeretnéd az egyik legjobb túlélő horror franchise-zal kezdeni a kalandot? Látogass el erre az oldalra, és nézd át Resident Evil játékok gazdag gyűjteményét!

Kivánságlistához advaRemoved from wishlist 0
Resident Evil 4 (PC)
Leárazás
2 nap eltelt

Resident Evil 4 (PC)

15.696 Ft -32%
Steam
Legolcsóbb ajánlat:yuplay.com
📌 Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is:Gémertárs

Gémertárs

Üdv Gamertárs! Ez a blog annak érdekében jött létre, hogy egy helyre gyűjtsük a gamervilág legjobb játékait.

💬 Hozzászólások:

   Gameagent.hu
   Logo
   Register New Account
   Jelszó emlékeztetō
   Compare items
   • Title (0)
   Compare