TOP 25: A legjobb ingyenesen játszható egyjátékos játékok PC-re

Nem minden jó játékért kell fizetnünk. Az online elérhető legjobb ingyenes egyjátékos játékok sok esetben nem csak, hogy semmivel sem rosszabbak a fizetős társaiknál, de történetesen lényegesen érdekesebbek is náluk. Ha érdekelnek az ingyenes számítógépes játékok, akkor ezt a bejegyzést nem szabad kihagynod.

Akár szűkös a pénztárcád, akár csak szeretnél olyasmivel játszani, amire nem kell milliókat költened, nézd meg, milyen klassz ingyenes PC-s játékokat mutatunk be neked ebben a cikkben.

Tartalomjegyzék:


Aperture Desk Job

Sokan gondolják, hogy a Valve már nem készít játékokat. Nos, lehet, hogy nem kapunk olyan gyakran új címeket, mint korábban, de ez nem jelenti azt, hogy abszolút semmit sem tesznek értünk a témában. Az Aperture Desk Job egy elég szép bólintás a játékosok felé a Gaben részéről. A játékmenet során a cég friss alkalmazottjának szerepébe bújunk, akit rögtön az Aperture Science csapata által készített új eszközök tesztelésével bíznak meg (emlékeztet ez titeket valamire, Portal és Half-Life rajongók?).

A játék egy humoros rövid kaland, tökéletes azoknak, akik még nem ismerik a Steam Decket, és azoknak, akik még mindig hisznek abban, hogy végre bejelentik a Half-Life 3-at. Sok esetben ezek ugyanazok az emberek lehetnek.

Beneath A Steel Sky

Készülj fel, hogy itt jó sok retro címet fogsz látni. Az első – régi, de rendkívül jó – produkció, amit megemlítünk, a Beneath A Steel Sky. Vannak, akik klasszikus point & click kalandjátékokra vágynak, így miért ne nyúlhatnánk ehhez a kiváló címhez a Broken Sword sorozat alkotóitól.

A cyberpunk kaland Ausztráliában, a távoli jövőben játszódik, a játékos pedig Joey nevű mesterséges intelligenciájú barátjával együtt Union Cityben utazik. Ki kell derítenie, hogy miért támadta meg Robertet (így hívják a főszereplőt) egy ismeretlen ellenség, és miért halt meg. Ami az ingyenes egyjátékos játékokat illeti, itt egy kis sztori-gyöngyszem, ami az AAA produkciók jó részét veri.

Crusader Kings II

A Paradox Studio svéd munkatársai azzal a zseniális ötlettel álltak elő, hogy az Europa Universalis sorozat mintájára egy középkorban játszódó sorozatot hozzanak létre. Erőfeszítéseik eredménye ugyanolyan jó, ha nem jobb lett, mint az eredeti Crusader Kings. Ma a sorozat második részével tölthetünk el kellemes órákat, amelyet néhány éve ingyenesen elérhetővé tettek. Egyetlen ingyenes PC-s játékokat bemutató bejegyzés sem nélkülözheti ezt a címet.

A Crusader Kings II amellett, hogy egyszerűen egy szolid stratégiai játék, mesterien ábrázolja a középkori valóságot, tükrözve az akkori emberi mentalitást és a vallás fontosságát. A pápával vagy a püspökökkel való jó kapcsolat biztosan nem fog ártani a királyságaidnak.

Cry of Fear

Ha az FPS műfaj egy kis képviseletét kerested, van valamink számodra. Nem fogsz csalódni. Figyelmeztetlek azonban. A játék csak a legbátrabbaknak való. A Cry of Fear nem fog hagyni elaludni éjszaka. A cím eredetileg az első Half-Life modjaként készült, de végül önálló horrorjáték lett belőle.

A játékmenet úgy indul, mint a műfaj legjobb produkcióiban. Egy sötét sikátorban, egy elhagyatott svéd város közepén ébredünk zavartan. Hamar kiderül, hogy a világ, amelyben a főhősünk találta magát, rendkívül veszélyes, és csak a telefon memóriájában időről időre felbukkanó furcsa szöveges üzenetekből tudhatjuk meg, mi is történik. A Resident Evil és a Silent Hill rajongói értékelni fogják a komor hangulatot és a számos rejtvényt. Alacsony követelményei miatt azok, akik ingyen keresnek laptopos játékot, elégedettek lesznek ezzel a produkcióval.

Dagon: by H.P. Lovecraft

Előtted áll a Dagon, egy hátborzongató, interaktív történet, amely HP Lovecraft művein alapul. Egyértelműen nem ez a leghosszabb játék a listán, hiszen a történet végigjátszása körülbelül 30 percet vesz igénybe, de jó lehetőség mindenkinek, aki még nem ismeri a Cthulhu-mitológiát.

Nem csak a virtuális játék kezdők fogják élvezni ezt a csodálatos történetet. Még a kényes játékosok is értékelni fogják a lebilincselő hangulatot és a magával ragadó elbeszélést. A cselekmény egy morfiumfüggő egykori hajótiszt körül forog. A delírium állapotában elméjében a Stygian Abyssbe transzportálja magát, ahol valóságos rémálmokkal találkozik.

Deltarune

Mielőtt belevágnánk ebbe a produkcióba, érdemes először az Undertale-lel játszani. Ellenkező esetben biztosan lemaradsz a híres elődre való számos utalásról, ami valószínűleg sokat ront a tárgy végső megítélésén. A Deltarune egy spin-off, amely új karakterekre koncentrál, de ugyanabban az univerzumban játszódik. Toby Fox ismét felnő a feladathoz, és többek között egy továbbfejlesztett, némileg a Final Fantasy-sorozatból ismert harcrendszert vezet be, amelyben nem egyetlen karaktert, hanem az egész csapatot kell majd irányítanunk.

A Deltarune letölthető a szerző weboldaláról az itch.io-n keresztül. A játék első két fejezete jelenleg ingyenesen elérhető PC-n.

Doki Doki Literature Club!

Ellentétben azzal a sorssal, ami sok ingyenes játékra sújtott a Steamen, ez az érdekes vizuális regény a megjelenés napja körül némi zajt csapott. Mindenesetre a produkciót még mindig ajánlják azoknak, akik menő ingyenes játékokról érdeklődnek. Ami egy bájos életszimulátornak indul, ami a szavalókör barátairól szól, az egy ponton… nem mondunk túl sokat, mert a dolog lényege abban rejlik, hogy mindent magunk fedezzünk fel. Annyit elárulhatunk, hogy a cím gyorsan hangnemet vált, és a darab elejének vidám eseményei egy szempillantás alatt átváltoznak valami borzalmas és félelmetes dologgá. Rendhagyó produkció, amit akkor is érdemes megnézni, ha a visual novel műfaj nem tartozik a kedvenceid közé.

Dwarf Fortress Classic

A Dwarf Fortress Classic egy igazi legenda, amely megérdemli, hogy helyet kapjon az ingyenes PC-s játékokat bemutató cikkünkben. A klasszikus szövegek által inspirált szokatlan RPG-ben egy csapat törpéről gondoskodhatunk, akik egy hosszú és veszélyes utazás után úgy döntenek, hogy egy helyen telepednek le, ami azonban nem lesz olyan egyszerű, hiszen a készletek fogytán vannak, és veszélyes szörnyek leselkednek rájuk mindenfelé.

Ha szeretnéd megnézni az egyik leglenyűgözőbb véletlenszerű világgeneráló rendszert működés közben, megteheted, ha letöltheted a játékot ingyenesen erről az oldalról.

“Mi van a Steam verzióval?” – kérdezhetik néhányan. “Miben különbözik az eredetitől?”. Nos, az első és legfontosabb különbség az, hogy a Steam verzió fizetős. Ráadásul az egészet egy új motoron írták át, aminek köszönhetően egy kicsit szebb grafikát élvezhetünk a szemnek, kaptunk egy teljesen felfrissített kezelőfelületet is, és sok apró változtatást magán a játékmeneten is.

Fallout Shelter

Vannak itt Fallout rajongók? Ez a kis, szelíd produkció biztosan tetszeni fog. A Fallout Shelterben a játékosok saját menedékhelyüket menedzselik, gondoskodnak a benne lakók alapvető szükségleteiről, valamint bővítik a bázist, hogy még több menekültet tudjanak befogadni, és még kényelmesebbé tegyék az ott élést. Az erőforrásokkal való jó gazdálkodás kulcsfontosságú a rend és a tisztaság fenntartásához.

A játék során gyakran kell majd nehéz döntéseket hoznod, olyan világba küldve népedet, amely nem a legbiztonságosabb vagy legboldogabb hely. Ezért feltétlenül gondoskodnod kell arról, hogy megfelelően fel legyenek fegyverezve.

Grimm’s Hollow

Tegyél egy utazást a halál földjén keresztül, hogy megmentsd a testvéredet a völgy ördögi lakóitól. Fedezd fel a kísértetjárta barlangokat, harcolj szellemekkel, egyél vigasztaló ételeket, miközben egy varázslatos játékot fedezel fel, amely tele van nehéz döntésekkel és azok következményeivel, fordulóalapú harccal, szomorúsággal, kétségbeeséssel, elbűvölő karakterekkel, többféle befejezéssel. Mindezt megtalálod a magasan értékelt RPG-ben, a Grimm’s Hollowban, amely fontos helyet foglal el a szívünkben és az ingyenes PC-s játékok rangsorában is.

Helltaker

A Helltaker egy ingyenes elem, amelyet egy Pole hozott létre. Egy fiatalemberként játszhatunk benne, akinek legnagyobb álma, hogy gyönyörű, démoni lányokból álló háremet építsen. Ennek érdekében a főhős kinyitja a pokol kapuit, és leereszkedik a mélybe, de… persze, ahogy az lenni szokott, nem minden megy a terv szerint. Az egészet egy puzzle játék konvenciójában tartják, amelyben felülről lefelé irányuló perspektívából követhetjük az akciót. A játékos feladata, hogy eljusson a játéktábla egy bizonyos helyére, ahol egy nő vár rá, akivel beszélnie kell. A célhoz vezető út azonban különböző akadályokkal van tele.

Lehet, hogy nem a legjobban kidolgozott cím, de érdemes adni neki egy esélyt, mert kielégítő mechanikája és jó humora miatt biztosan kellemesebbé teszi az estét. A 97%-os pozitív értékelés a Steamen nem véletlen. Mindenképpen a “Legjobb ingyenes egyjátékos játékok PC-n” kategóriába sorolhatjuk ezt a címet.

Limbus Company

Ha játszottál már Darkest Dungeonnal, nem mehetsz el közömbösen a Limbus Company mellett. Az olyan címekről, mint a Lobotomy Corporation és a Library of Ruina ismert koreai ProjectMoon stúdió RPG-je ugyanabban a disztópikus univerzumban játszódik, de a készítők teljesen más mechanikát kínáltak nekünk. Párhuzamos körökben, számítógép által irányított ellenfelekkel fogunk harcolni az Aranyágakért az ellenséggel szemben.

A Limbus Company mobileszközökön is elérhető. Érdekesség, hogy a cím cross-save funkciót kínál, aminek köszönhetően a PC-n elkezdett játékmenetet a telefonunkon is folytathatjuk.

OpenTTD

Ha szereted a tycoon játékokat, mindenképpen ki kell próbálnod az OpenTTD-t, különösen azért, mert ez egy teljesen ingyenes cím, amely a Transport Tycoon Deluxe remake-je, és lehetővé teszi, hogy saját közlekedési vállalatot futtass.

Minden a térkép kiválasztásával kezdődik: mindegyik más típusú terepet és a városok elrendezését kínálja. A játék során utakat, vasútvonalakat és állomásokat, kikötőket és repülőtereket építünk. A döntéseid jelentős hatással lesznek a világ fejlődésére, hiszen a jól összekapcsolt metropoliszok sokkal gyorsabban fejlődnek.

Path of Exile

Mielőtt felháborodásodat fejeznéd ki a kommentekben… Igen, tudjuk, hogy a Path of Exile és az ingyenes egyjátékos játékok egy bejegyzésben látszólag úgy illenek egymáshoz, mint az ököl az orrunkhoz. A látszat azonban csalóka lehet. Elvégre elég sok játékos választja azt, hogy valamelyik SSF ligában kezd el játszani. Vannak, akiknek nincs szükségük a többi játékossal való interakcióra, míg mások extra kihívást szeretnének adni maguknak, hiszen a Solo Self Found ligákban nem lehet csapatot alkotni vagy tárgyakat cserélni más játékosokkal. Ha úgy találod, hogy a szólójáték nem neked való, csak néhány kattintással átkerülhetsz a normál online szerverekre.

Pink Heaven és Pink Hour

Mindenkinek szüksége van néha egy kis szünetre a nagy, órákat felemésztő címektől. Egy kis 2D-s kalandjáték átmeneti változatosságot nyújt. A “Pink” sorozat menő, ingyenesen játszható játékai vagánynak tűnnek, de ne hagyd, hogy a látszat becsapjon, ezek a 2D-s platformerek konkrétan megbüntethetnek, ha nem értékeled őket.

Elméletileg mindkét cím egyszerű, és nem tarthat 30 percnél tovább, de mindannyian tudjuk, milyenek a produkciók ebben a műfajban. Itt könnyen elakadhatunk egy-egy különösen brutális szekvencián, és ennek következtében sokkal, de sokkal tovább fog tartani a játék befejezése, mint azt az eredeti tervek sugallták volna.

Princess Remedy in a World of Hurt

Itt egy újabb gyöngyszem, ha a legjobb ingyenesen játszható játékokról van szó. A retro stílusú grafika arra késztet, hogy elővegyük a poros Game Boy-t a fiókból.

A Princess Remedy in a World of Hurt egy rövid kalandjáték, amelyben másokat gyógyítasz meg azáltal, hogy legyőzöd a bennük lakó szörnyeket (szó szerint!). Részben kicsit emlékeztet a Psychonauts sorozat kihívásaira, nem igaz? Ha a meglehetősen eredeti játékmechanika nem győz meg arról, hogy ehhez a címhez nyúlj, talán a magas szintű humor, amivel a párbeszédek tele vannak, majd meggyőz.

Samorost

A Samorost minden bizonnyal a Steam egyik legjobb ingyenes egyjátékos játékának tekinthető. Ez az egyszerű point-and-click kalandjáték egy “űrgnóm” történetét meséli el, akinek otthona ütközési pályára kerül egy hihetetlen sebességgel közeledő bolygóval.

Hogy elkerülje a katasztrófát, a főhős gondolkodás nélkül elindítja léghajóját, hogy megváltoztassa annak irányát és elkerülje a megsemmisülést. Lehet, hogy a cím rövid és igénytelen, de a hangulat, a hangzás és az érdekes látványvilág biztosan nem fogja sokáig feledtetni a játékot.

Shadow Warrior Classic (1997)

Tudtad, hogy a Shadow Warrior sorozatot ugyanazok az emberek készítették, akik a Duke Nukem 3D-ért is felelősek? Amikor elindítod a Shadow Warrior Classicot, azonnal észre fogod venni a hasonlóságokat e címek között.

Lo Wang kezdetben a Zilla Enterprisesnak dolgozik, mint a legjobb bérgyilkosuk. Egy ponton azonban a gonosz Zilla főgonosz próbára teszi, és meg kell mutatnia, mit tud a túlélésért. Akárcsak a Duke esetében, itt is kreativitást kell majd tanúsítania az ellenség lemészárlásában egy pisztollyal, egy shurikennel, egy katanával vagy… egy szívvel, ha megszorítja, Wang klónja jelenik meg, készen arra, hogy harcoljon és újabb ellenségeket pusztítson el. Ha a PC-n ingyenesen elérhető menő játékokról van szó, nehéz méltó versenytársat találni ebben a kategóriában egy olyan harcosnak, aki válogatás nélkül dobálja a poénokat.

Spelunky Classic

2009-ben jelent meg a Spelunky eredeti változata, egy ingyenesen játszható címként. Ez a verzió állítólag kevésbé csiszolt, és sok olyan elem hiányzik belőle, ami a fizetős kiadásban is jelen van, de még mindig egy szórakoztató, ingyenes egyjátékos játék PC-re, amit érdemes megnézni. Már csak azért is, hogy megnézd, megfelel-e az ízlésednek a kihívásokkal teli platformjáték koncepciója, ahol egy szempillantás alatt meghalhatsz.

A címet ezen az oldalon keresztül töltheted le.

Starcraft + Brood War

A StarCraft Remastered megjelenése alkalmából a Blizzard ingyenesen elérhetővé tette a játék eredeti, 1998-as verzióját, valamint a Brood War bővítményt. Igazi csemege minden RTS-rajongónak. Elvégre a piac egyik legelismertebb márkájáról van szó!

A játékmenet alapja a nyersanyagok gyűjtése, a bázisok építése és az egységek előállítása. Három játszható frakció közül választhatunk: Zerg, Terran és Protoss. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, valamint különleges tulajdonságai, amelyek megkülönböztetik a többitől. Szerintem itt mindenki hallott már a Zerg Rushról, nem igaz?

A játék letölthető a Blizzard hivatalos honlapjáról.

StarCraft II: Wings of Liberty

Igen, ez már a második alkalom, hogy a Blizzard RTS-ét említjük, de mit lehet tenni, ha ezek a címek minden bizonnyal a “Legjobb ingyenes játékok” címre pályáznak. Ebben az esetben azonban meg kell jegyeznünk, hogy csak az első kampányt, a terráni történetre koncentráló Wings of Liberty-t tették ingyenesen elérhetővé. Nem kell aggódni. Lesz időd élvezni a játékmenetet. A kampány összes küldetésének teljesítése 20 órás feladat.

Tales of Maj’Eyal

A Tales of Maj’Eyalban, az egyik legérdekesebb roguelike cRPG-ben a játékos egy kalandor szerepébe bújik, aki ősi ereklyéket és erőforrásokat keresve járja be a világot. A játék a fajok és kasztok széles választékát kínálja, így a karakter megalkotásakor szabadon engedheted a fantáziádat. Útközben barátságos helyiekkel és vérszomjas szörnyekkel is találkozhatsz, akiknek egyetlen célja, hogy halálra verjenek.

A Tales of Maj’Eyal ingyenesen elérhető ezen az oldalon.

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Nem meglepő, hogy a The Awesome Adventures of Captain Spirit a legjobb ingyenesen játszható játékok közé tartozik. Kezdetben a címet a Life is Strange 2 kis előjátékaként hirdették, de idővel kiderült, hogy ez egy kicsit mélyebb üzenetet hordoz. A rövid játékmenet egy megható történetet tár elénk, bár meg kell jegyezni, hogy hiányzik belőle egy kis kontextus, ami miatt nem teljesen egyértelmű, hogy miről is szól valójában. Ez csak akkor válik világossá, amikor a LiS2 egy bizonyos pontjához érünk. Ettől függetlenül érdemes megismerkedni ezzel a címmel.

Chris egy 9 éves kisfiú, akinek képzelőereje és rajzolási képességei segítségével megteremti saját szuperhősvilágát, amelyben Ghost kapitányként harcol a gonosz ellen. A játék egy point-and-click sétaszimulátor, hasonlóan az egész Life is Strange sorozathoz. Ez a rendkívül szórakoztató produkció egy érdekes történetet kínál, egy vidám gyerek szemszögéből nézve, akinek a világa minden, csak nem boldog.

The Elder Scrolls II: Daggerfall

Jóval az Oblivion megjelenése előtt, amikor a Skyrim még a tervek között sem szerepelt, megkaptuk a TES-sorozat eme klasszikusát. Lenyűgöző, hogy a Daggerfall mennyire hasonlít az utódaira. A hibák tekintetében is. Nem véletlenül kapta Buggerfall nevet. Azóta jó néhány hivatalos és nem hivatalos javítás érkezett, de a kezdetekben a Daggerfallal való játék igazi kínszenvedés volt.

A játék jó történetet és egy meglepően nagy világot kínál. Sajnos a grafika, valamint a harcrendszer messze nem tökéletes. Miután elnézzük, hogy ez egy 1996-os játék, még mindig szórakoztató tud lenni, még inkább, ha a retro játékok rajongója vagy.

Érdemes megemlíteni, hogy a Daggerfall és sok más PC-s cím elérhető a GOG ingyenes játékgyűjteményében. Ez egy remek lehetőség arra, hogy felfrissítsd a régebbi klasszikusokat, és kipróbálj sok újabb produkciót külön költség nélkül.

The Sims 4

A Sims valószínűleg a legikonikusabb szimulációs játéksorozat a piacon. A legújabb része 2022 végén váltott ingyenes modellre, az évek óta várakozó játékosok nagy örömére.

A The Sims 4 kiterjedt játékmódokat kínál, amelyek önmagukban is órákra lekötik a figyelmedet. Ráadásul a fejlesztők gyakran frissítik a játékot új tartalmakkal, kezdve az olyan apróságoktól, mint a kiegészítő sminkek és ruhák, egészen a hibajavításokig (ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy a játék már kilenc éves). Azok a játékosok, akik nagyobb változásokra vágynak, a bővítményekhez közül válogathatnak. Sajnos ezekért már fizetni kell.

📌 Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is:Gémertárs

Gémertárs

Üdv Gamertárs! Ez a blog annak érdekében jött létre, hogy egy helyre gyűjtsük a gamervilág legjobb játékait.

💬 Hozzászólások:

   Gameagent.hu
   Logo
   Register New Account
   Jelszó emlékeztetō
   Compare items
   • Title (0)
   Compare